Notify Message
Forums
Page 1
Search
#13730287 Apr 12, 2018 at 09:26 AM · Edited 3 years ago
3 Posts
Така, битката на митик има една много важна промяна как се прави. Доста често се спекулира това да е доста по-лесен бос от Имонар, обаче както видяхме имонар е доста неприятен, но не би трябвало да ни е проблем, който да не можем да преодолеем.

Какво е Различното на Митик ?

Първата много главна разлика е че и трите робота (Зелен(Източна позиция), Оранжев(Югозападна позиция), Лилав(Северозападна позиция) се строят винаги на едно и също място.

На митик, обаче който робот убием последен, ще уверличи едно от уменията на боса в първа фаза според цвета. Ако убием същия цвят последен многократно, по време на битката, това ще увеличи демиджа на боса с 25%.

Ако убием лилавия робот последен, дебъф ще бъде целия райд в момента в който гръмнем бомба за 4 секунди, който ще увеличи демиджа от всеки следваща бомба която гръмнем. Това драстично забавя времето, в което можем да гърмим бомбите.

АКо убием Зеления последен, всеки път когато боса каства Ruiner(Зеления Лъч), ще се появяват няколко зелени петна(Armageddon), които трябва да се соакват. Както си личи докато Ruiner(Зеления лъч) го каства боса това е ужастна механика с много рандом елементи и никога не трябва да се убива зеления робот последен.

Ако убием Оранжевия последен, на няколко човека ще имаме оранжеви дебъфи(orange detonate charges) и няколко човека ще трябва да се разпръснат и да оставят гръмнат кръговете.

Битката се разделя на 3 различни стратегий, които може да използваме за да го убием. Ще решим коя ще е, но все пак имайте предвид и другите, ако нещо не сработи.

Стратегия 1: Убиваме Оранжево -> Оранжево -> Лилаво - Оранжево последен.
За тази Стратегия, танковете ще трябва да продължат да гърмят бомби както правят в първа фаза, докато не убием лилавия робот последен, В този момент орбовете ще ги оставим без да ги гърмим изобщо и целия райд ще се събере зелешен до боса. Единствените орбове които ще гърмим ще бъдат тези които ще се движат в самия бос. Всички трябва да са изключително внимателни като пресичат платформата за да стигнат до последните роботи които ще бием, просто трябва да сте все едно пресичате улицата с коли :)
Отрицателната страна на тази стратегия е че боса взима 25% бъф в много ранен етап като убием два пъти оранжев робот, въпреки това всички са на мнение, че това е най-добрата стратегия.

Стратегия 2: Убиваме Оранжево -> Оранжево -> Оранжево -> Лилаво последно
Тази стратегия изисква повече хилъри тъй като базовия демидж на боса е бъфнат с много. Все още можем да продължим да избяхваме всички орбове на последната фаза 1, за да намалим демиджа на райда. Гилдий с много добри хилъри ползват тази стратегия.

Стратегия 3 : Убиваме Оранжево - Лилаво -> Лилаво -> Оранжево последно
За тази стратегия, все още е можем да детонираме бомбите след като първия лилав робот умре(Просто доста по-бавно), или ако сме достатъчно организирани, можем дори да ги оставим да се движат своботно, реално от нас си зависи, дали ще се справим с нея или не :)

Балансиране на демиджа на всички роботи.
Това което е много важно да нагласим на тази битка е да знаем точно колко демидж трябва да направи всяка група за да са умрели като свърши времето и тръгват към бова. след което всички трябва максимално бързо да се придвижим до последния трети робот докато все още има дебъф и взима повече демидж. Това ще ни помогне да ни е по чиста фазата и да има живи роботи.
+0
Page 1